WajaRevolutionClub

SEMANGAT JATIDIRI 1MALAYSIA
 
HomePortalRegisterLog in
SELAMAT DATANG KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN KERANA BERSAMA KAMI DI FORUM WAJAROYALCLUB.....SEMOGA ANDA SENANG HATI DAN BERBAHAGIA BERSAMA KAMI SEMUA SEKIAN....

Share | 
 

 Bicara segala hal waja & kerosakkan

Go down 
AuthorMessage
WajaRoyal

avatar

Posts : 46
Join date : 14/11/2009
Age : 36
Location : Wilayah Maxis

PostSubject: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Mon Nov 16, 2009 4:46 pm

mari ahli2 kita bicara segala kerosakkan pada kereta waja,cadangan dan hal2 mody pada enjin waja..sila beri pendapat anda masing2 sekian salam 1wrc king
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: nak sembur kereta   Tue Nov 17, 2009 10:47 am

ada tak tempat atau bengkel yang boleh atau bile kita sembur tue harga berpatutuan la kan..
saya nak sembur skirting tepi na belakang jer .....
Back to top Go down
wjv3114-wrc014

avatar

Posts : 27
Join date : 17/11/2009
Age : 42
Location : blkg pgrm

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Tue Nov 17, 2009 6:25 pm

salam geng... aku ni nak ngadu naseb ni... pesal aaa.. kete asik over-heat je??? sedey aku.. dah anto pomen pun takleh detect... aku dah gabak 1k lebey dah.. tukau tu tukau ni... tukau fuel pump, timing belt.. minyak gear-box.. tambah angin tayo.. tapi ttp over-heating... leteh aaa... ari2 nak topup air kat botol coolant tu... radiator tak kering lak.. cume botol tu aje... korg ada experience tak? share2 ler... huhuhu
Back to top Go down
http://getdollarinstant.ws
WajaRoyal

avatar

Posts : 46
Join date : 14/11/2009
Age : 36
Location : Wilayah Maxis

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Tue Nov 17, 2009 9:32 pm

wjv3114-wrc014 wrote:
salam geng... aku ni nak ngadu naseb ni... pesal aaa.. kete asik over-heat je??? sedey aku.. dah anto pomen pun takleh detect... aku dah gabak 1k lebey dah.. tukau tu tukau ni... tukau fuel pump, timing belt.. minyak gear-box.. tambah angin tayo.. tapi ttp over-heating... leteh aaa... ari2 nak topup air kat botol coolant tu... radiator tak kering lak.. cume botol tu aje... korg ada experience tak? share2 ler... huhuhu


wsalam,em lebih kuramg macam kereta brain la yek??...pada pendapat saya try buat overhaul head,pakai gasket metal n skim balik head waja 2...takut ada saluran2 yg sumbat...sama cam kereta ayah saya juga semuanya dh tukar,last buat overhaul head,skim,yg tukar gasket ok je...
Back to top Go down
wjv3114-wrc014

avatar

Posts : 27
Join date : 17/11/2009
Age : 42
Location : blkg pgrm

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Wed Nov 18, 2009 12:25 am

Lan R3_WRC11 wrote:
wjv3114-wrc014 wrote:
salam geng... aku ni nak ngadu naseb ni... pesal aaa.. kete asik over-heat je??? sedey aku.. dah anto pomen pun takleh detect... aku dah gabak 1k lebey dah.. tukau tu tukau ni... tukau fuel pump, timing belt.. minyak gear-box.. tambah angin tayo.. tapi ttp over-heating... leteh aaa... ari2 nak topup air kat botol coolant tu... radiator tak kering lak.. cume botol tu aje... korg ada experience tak? share2 ler... huhuhu


wsalam,em lebih kuramg macam kereta brain la yek??...pada pendapat saya try buat overhaul head,pakai gasket metal n skim balik head waja 2...takut ada saluran2 yg sumbat...sama cam kereta ayah saya juga semuanya dh tukar,last buat overhaul head,skim,yg tukar gasket ok je...

adesss... ko punyer ayat Lan.. ada sejibik cam ayat member (pomen gak) aku... huhu
agak2 ko baper ongkos nya?
errr.. ayah ko pakai waja gak ke Lan? apsal tak ajak dia join wrc..hihi.. gegurau....
Back to top Go down
http://getdollarinstant.ws
WajaRoyal

avatar

Posts : 46
Join date : 14/11/2009
Age : 36
Location : Wilayah Maxis

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Wed Nov 18, 2009 2:03 am

wjv3114-wrc014 wrote:
Lan R3_WRC11 wrote:
wjv3114-wrc014 wrote:
salam geng... aku ni nak ngadu naseb ni... pesal aaa.. kete asik over-heat je??? sedey aku.. dah anto pomen pun takleh detect... aku dah gabak 1k lebey dah.. tukau tu tukau ni... tukau fuel pump, timing belt.. minyak gear-box.. tambah angin tayo.. tapi ttp over-heating... leteh aaa... ari2 nak topup air kat botol coolant tu... radiator tak kering lak.. cume botol tu aje... korg ada experience tak? share2 ler... huhuhu


wsalam,em lebih kuramg macam kereta brain la yek??...pada pendapat saya try buat overhaul head,pakai gasket metal n skim balik head waja 2...takut ada saluran2 yg sumbat...sama cam kereta ayah saya juga semuanya dh tukar,last buat overhaul head,skim,yg tukar gasket ok je...

adesss... ko punyer ayat Lan.. ada sejibik cam ayat member (pomen gak) aku... huhu
agak2 ko baper ongkos nya?
errr.. ayah ko pakai waja gak ke Lan? apsal tak ajak dia join wrc..hihi.. gegurau....

xde la bro,ayah saya pakai matrix,but prblmnya yg sama...try buat overhaul head,skim n pakai head metal gasket le
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: erm erm erm   Wed Nov 18, 2009 10:03 am

ingat kan dier pun pakai waja..
kalau pakai waja dia boleh jadik president ke 2 hak hak hak
Back to top Go down
wrc007_bs

avatar

Posts : 23
Join date : 17/11/2009
Age : 39
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Thu Nov 19, 2009 6:36 pm

bro,kete gua ok..dekat adsober blakang tu ada bunyi mcm tikus la,tapi bila ujan dia hilang pulak..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: ha senang ja   Thu Nov 19, 2009 8:58 pm

kete aku pon selalu jadi mcm tue jugak dulu.gua punya lah pening kepala pikirkan menda tue..
pastu aku g kedai...cina tu cakap ala bang senang jer nie..mcm mn aku cakap..tue dalam almari tue ada 2 set lagi ejasteber..
aku rasa mcm aku dah jadi ingkeliber hulk..tapi nasib baik org umah aku kool kan aku...

moral dia...ko isi minyak griss skit pada getah keliling ..grenti senyap..aku buat mcm tue jer
Back to top Go down
wrc007_bs

avatar

Posts : 23
Join date : 17/11/2009
Age : 39
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Fri Nov 20, 2009 5:48 pm

wrc047 wrote:
kete aku pon selalu jadi mcm tue jugak dulu.gua punya lah pening kepala pikirkan menda tue..
pastu aku g kedai...cina tu cakap ala bang senang jer nie..mcm mn aku cakap..tue dalam almari tue ada 2 set lagi ejasteber..
aku rasa mcm aku dah jadi ingkeliber hulk..tapi nasib baik org umah aku kool kan aku...

moral dia...ko isi minyak griss skit pada getah keliling ..grenti senyap..aku buat mcm tue jer
thanks,bro
Back to top Go down
vip_002

avatar

Posts : 90
Join date : 12/11/2009
Age : 39
Location : KL-BATU PAHAT-KL

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Wed Dec 02, 2009 4:30 pm

kalu unyi mcm tikus sng jer..
ltk racun tikus...
nk best lg tkr adjustable lerrrrrrrr..
bru meriahhhhhhh Razz Razz Razz Razz
Back to top Go down
CM5A

avatar

Posts : 3
Join date : 04/04/2010
Age : 40

PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   Sun Apr 04, 2010 1:43 am

hujan tikus lari..hahah..kebiasanya bro klu bunyi tu di sbbkan tulang anjing..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bicara segala hal waja & kerosakkan   

Back to top Go down
 
Bicara segala hal waja & kerosakkan
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
WajaRevolutionClub :: SEMBANG-SEMBANG WRC :: JOM SEMBANG AHLI WRC-
Jump to: